Pohja:
15 piparia
100 g margariinia

Täyte:
2 munaa
0,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl glögiä
1 tl kanelia
5 liivatetta
2 dl kuohukermaa

Kiille:
2 dl glögiä
1 dl vettä
4 liivatelehteä

Levitä leivinpaperi irtovuoan pohjalle. Jauha pohjaa varten piparit lisää margariini joukkoon.

Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon. Kuumenna glögi ja lisää siihen kaneli. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, puserra ylimääräinen vesi pois ja liota ne kattilassa pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liivatteet glögiin ja sekoita. Glögi+liivate lisätään ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vatkattu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.

Kiillettä varten liota liivatteita kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, puserra ylimääräinen vesi pois ja liota ne kattilassa kiehuvaan veteen. Lisää glögi ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt kiille hyytyneen kakun päälle varovasti ja anna hyytyä kylmässä vielä noin viisi tuntia.

 

Alkuperäinen ohje täältä