Meille ei enää kaupan tekeleitä tule! Maku on kohdillaan tässä!

Kuorrutus

200g tomusokeria
150 g mantelijauhetta
2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä
1/2 dl kaakaojauhetta

Pohja
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1/2 dl omenamehua

Täyte
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl sokeria
3 dl omenahilloa

Pinnalle
Tomusokeria

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa tomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 225°. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo ja kermavaahto päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

 

Alkuperäinen ohje Dansukkerilta