Pääsiäisen suurin herkku on tietenkin pasha. Meillä se tehdään ilman rusinoita (teiniprinsessa ei siedä tässäkään niitä vrt. maksalaatikko jouluna).
Pasha
2dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
200g voisulaa
250g maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunan mehua
2dl kuohukermaa
Sokeri ja keltuainen vatkataan kunnolla, lisätään jäähtynyt voisula, maitorahka, vaniljasokeri ja sitruunan mehu. Viimeisenä varovasti kermavaahto.
Laitetaan valumaan vuorokaudeksi jääkaappiin. Itse käytän trattia jossa on kaksi päällekkäistä suodatinpussia. Annoksesta tulee kaksi suodatinpussillista.
Kevyempi versio
1,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
150g sulatettua margariinia
250g maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunan mehua
2dl kuohukermaa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.