Pääsiäisen suurin herkku on tietenkin pasha. Meillä se tehdään ilman rusinoita (teiniprinsessa ei siedä tässäkään niitä vrt. maksalaatikko jouluna).

 

Pasha

2dl sokeria

1 kananmunan keltuainen

200g voisulaa

250g maitorahkaa

2tl vaniljasokeria

2rkl sitruunan mehua

2dl kuohukermaa

Sokeri ja keltuainen vatkataan kunnolla, lisätään jäähtynyt voisula, maitorahka, vaniljasokeri ja sitruunan mehu. Viimeisenä varovasti kermavaahto.

Laitetaan valumaan vuorokaudeksi jääkaappiin. Itse käytän trattia jossa on kaksi päällekkäistä suodatinpussia. Annoksesta tulee kaksi suodatinpussillista.

 

Kevyempi versio

1,5 dl sokeria

1 kananmunan keltuainen

150g sulatettua margariinia

250g maitorahkaa

2tl vaniljasokeria

2rkl sitruunan mehua

2dl kuohukermaa