pohja
200g digestivekeksejä
75g voita
täyte
3 liivatelehteä
3tl herukkamehua
1 prk maitorahkaa
2dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
pinnalle
4-5dl punaherukoita
5 liivatelehteä
3dl herukkamehua
1dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
Leikkaa irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja reunankorkuiset suikaleet reunoille, kostuta reunoja, näin paperit pysyy paremmin.
Hienonna keksit jauheeksi. Lisää voi. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle, käytä muovipussia apuna kädessä.
Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä 5-10min. Puristele ne ja liota kuumennettuun herukkamehuun. Anna jäähtyä haaleaksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää sulanut suklaa rahkan joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja liivateseos.Lisää lopuksi kermaseos varovasti nostellen.
Kaada täyte vuokaan,tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna hyytyä 2 tuntia.
Pinta:
Valmista pinta kahdessa erässä! Ensin liota 2 liivatelehteä 5-10min kylmässä vedessä. Kiehauta 0,5dl herukkamehua + 0,5dl sokeria. Ota pois liedeltä. Mausta vaniljasokerilla. Purista liivatteet ja sekoita kuumaan mehuun. Lisää 0,75dl kylmää mehua. Laita mehu-liivateseos tortun pinnalle ja anna hyytyä 2 tuntia.
Lisää marjat ja valmista loput pinnasta. (3 liivatelehteä, 0,5dl herukkamehua, 0,5dl sokeria, 1,25dl kylmää herukkamehua, ripaus vaniljasokeria) Anna hyytyä seuravaan päivään ja irrota reunus varovasti ja vedä torttu tarjoiluastiaan leivinpaperin avulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.