ISO OMENAPIIRAKKA  

300 g voita tai vähälaktoosista margariinia 
2 1/2 dl sokeria 
3 munaa 
1/2 dl siirappia 
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 

Pinnalle: 
1 kg happamia omenoita 
1 dl sokeria 
1 rkl kanelia 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa 


1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. 
2. Lisää munat yksitellen. Vatkaa koko ajan. Sekoita vielä siirappi joukkoon. 
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. 
4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 
5. Poista omenoista siemenkota ja viipaloi omenat. 
6. Sekoita sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja kardemumma suuressa kulhossa tai muovipussissa. Lisää omenalohkot ja sekoita sokeriseos omenalohkoihin. 
7. Asettele sokeroidut omenalohkot tiivisti pohjan päälle. 
8. Paista omenapiirakkaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Omenapiirakka maistuu parhaalta pian uunista ottamisen jälkeen vaniljajäätelön kanssa.

Alkuperäinen ohje Kotivinkistä