Pizzasta täyttävämpi versio on pizzarulla. En oikein ymmärrä miten sit tarvitsee syödä niin paljon vähemmän, että tulee täyteen, mutta hyvä asiahan se on. Meidän sakilla niitä pizzojakin saa olla vääntämässä monta pellillistä, kun jokainen vetää kevyesti pellillisen pizzaa kerralla..

Pizzarulla 2kpl

6dl maitoa
15dl vehnäjauhoja
1 pala hiivaa
2tl suolaa
2rkl öljyä

750g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2 paprikaa
8 persikan puoliskaa
300g juustoraastetta
2 pientä purkkia tomaattipyreetä
mausteita maun mukaan

Hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen maitoon. Seokseen lisätään suola sekä jauhot. Vaivataan niin kauan, että jauhot ovat sekoittuneet kaikki taikinaan ja lopuksi lisätään öljy. Taikina laitetaan lämpöiseen paikkaan kohoamaan liinan alle vähintään vartiksi. Ruskistetaan jauheliha sipulin ja paprikan kanssa ja maustetaan oman maun mukaiseksi.

Taikinan kohottua jaetaan se kahtia ja molemmat puoliskot kaulitaan pellin kokoiseksi leivinpaperin päällä. Tomaattipyree pohjalle, siihen päälle täytteet sekä suurin osa juustosta. Pyöritettään pizza rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Asetellaan rulla pellille niin, että reuna jää pohjalle. Näin estetään rullan aukeaminen paistamisen aikana. Ripotellaan lopuksi päälle vielä juustoraastetta.

Paistetaan 175 asteessa reilu puoli tuntia.