5,5dl kaurajuomaa
50g hiivaa
1dl tomusokeria
1dl kidesokeria
1tl suolaa
1rkl kardemummaa
14dl vehnäjauhoja
200g margariinia
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokerit, suola ja kardemumma. Lisää taikinaan kokoajan sekoittaen puolet jauhoista erissä. Kun taikina on tasainen, niin lisää 100g huoneenlämpöistä rasvaa, sekoita hyvin ja jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jauhoja jää noin pari desiä käytettäväksi kohotuksen jälkeen leivonnassa. Lisää loput rasvasta ja nosta taikina kohoamaan lämpöiset paikkaan vähintään tunniksi.
Leivo taikinasta pikkupullia tai korvapuusteja, paista 225 asteessa 10-12minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.